Cara Anaya, 30, uit Arizona in de VS lijdt aan PGAD, het Persistent Genital Arousal Disorder en dit is alles behalve zo leuk als het lijkt. Op een slechte dag kan Cara tot 180 orgasmes in twee uur krijgen. Drie jaar geleden kreeg ze de diagnose en sindsdien is haar leven een hel, zegt ze.
De eerste keer dat de symptomen opdoken, was wanneer ze aan het winkelen was. Ze besefte opeens dat alles wat ze aanraakte, rook of zag, haar opwond. Ze raakte in paniek en viel op de grond terwijl ze verschillende orgasmes na elkaar kreeg.

"Het is verwarrend en gÍnant," zegt ze aan Barcroft Media, "als je in de buurt van kinderen bent voel je je pervers omdat al die sterke gevoelens door je heen gaan. Beeld jezelf eens in dat je je kinderen niet kan helpen op school of mee kan gaan op schooluitstapjes omdat de kinderen het gewoon niet begrijpen en de ouders het vreemd vinden."

Het is bewezen dat patiŽnten die aan PGAD lijden, het vaak lastiger krijgen wanneer ze sporten, fietsen of autorijden. De patiŽnten, vooral vrouwen tussen de 40 en 65 jaar, krijgen ineens last van deze zeldzame aandoening. Zij kunnen geen normaal leven meer leiden. Een job is vaak niet meer mogelijk. Veel patiŽnten raken in een sociaal isolement. En zo voelt ook Cara zich: "Ik voel me te vies om een rol te spelen in het leven van mijn zoon. Hij is 10 en te jong om het te begrijpen, maar hij beseft wel dat zijn moeder een "vreemde aandoening" heeft. Ik schaam me zo erg dat ik sommige dagen gewoon thuis in bed blijf met de gordijnen dicht."

Er zijn wereldwijd naar schatting zo'n 400 vrouwen met PGAD en ze schamen zich allemaal enorm. Dit komt bijvoorbeeld doordat zij vaak niet serieus genomen worden. Doordat ze niet met hun verhaal naar buiten durven komen.

Cara heeft dokters bezocht, neurologen en vaginaspecialisten. Ze deed verschillende bloedtesten MRI's, EEG's en EKG scans, ze zocht zelfs hulp bij een psychiater, maar niks mocht baten. Door de aandoening krijgt ze last van dehydratie, haar knieŽn en enkels doen pijn en ze slaapt slecht. Ze kan ook niet meer werken en zegt dat het haar relatie met haar man soms op het spel zet. "We hebben wel nog seks, maar omdat ik constant opgewonden ben, is dat ook niet meer uitdagend."

"Ik heb er vrienden door verloren en kan niet meer gewoon op cafť gaan, want sommige mannen worden er wild van. Ik voel me heel erg eenzaam door mijn aandoening en het liefst van al wil ik er zo snel mogelijk van af. Helaas hebben dokters nog steeds geen remedie gevonden voor de zeldzame PGAD, dus ik moet er gewoon mee leren leven.