Voor een afstand van 50 meter moést het Sloveens voetbalelftal de bus nemen. Dat schrijven de reglementen van de Europese voetbalbond UEFA nu eenmaal voor.
De Sloveense ploeg dacht het ideale hotel gevonden te hebben voor de interland in en tegen Engeland. De spelers overnachtten in een hotel recht tegenover het Wembley-stadion.
Exact 50 meter ligt er tussen de ingang van het voetbalstadion en die van het hotel. Slechts één weg hoefde te worden overgestoken. De ploeg wilde dan ook gewoon te voet het stadion betreden, maar daar stak de UEFA een stokje voor. De reglementen schrijven voor dat de ploegen arriveren met de officiële spelersbus en de Europese voetbalbond was onwrikbaar. Sterker: er moest en zou met de vertrektijd van de bus rekening gehouden worden met een vertraging van 30 minuten door verkeersopstoppingen.
"Belachelijk", oordeelde een Sloveense official tegen de Britse krant de Daily Mail, maar de ploeg gehoorzaamde maar wel. Om drie uur stapten de spelers in de bus, om zeven minuten over drie stapten ze er aan de andere kant van de weg weer uit.
Slovenië verloor de EK-kwalificatiewedstrijd overigens met 3-1, maar aan een verstoorde voorbereiding kan dat niet gelegen hebben. De ploeg was immers wel eerst met 0-1 voorgekomen.