Een angstaanjagende nacht voor een Amerikaans gezin. De ouders van een 5-jarig meisje sliepen, toen de stiefvader ineens wakker werd door gestommel. Hij zag een onbekende man zijn dochtertje meenemen.

De 46-jarige Troy Morley zou rond 04:30 uur 's nachts het huis van het gezin zijn binnengeslopen. Dat deed hij via een zijdeur die niet op slot zat. Hij rommelde wat in de kelder en zou vervolgens de slaapkamer van het meisje zijn binnengegaan en haar uit bed hebben gehaald.

De stiefvader werd wakker van het geluid van een krakende trap en een voordeur die openging. Daar zag hij de onbekende man zijn stiefdochtertje van 5 jaar meenemen.

Dat melden Amerikaanse media. "Wat ben je van plan, dit is mijn dochter!", schreeuwde de stiefvader, terwijl hij de kidnapper in de tuin achterna zat. Hij wist het meisje te redden, maar de kidnapper ging er vandoor.

Hij werd uiteindelijk gepakt in een ander huis in de buurt, nadat een politiehond hem in de schouder en bovenarm had gebeten. Het meisje is ongedeerd, maar uit een telefoontje van de moeder naar de alarmcentrale is te horen hoe angstig het moet zijn geweest.

"Er was een man in mijn huis en hij heeft mijn dochtertje meegenomen. Hij nam mijn dochter mee naar buiten en mijn man rende ook naar buiten en wist haar te pakken", is te horen op de zeven minuten durende geluidsopname die The Salt Lake Tribune heeft gepubliceerd. "Mijn dochter slaapt in de kelder, en hij nam haar mee."

Volgens een woordvoerder de politie kende het gezin de kidnapper niet. "Het lijkt een willekeurige daad te zijn, die niet per se gericht was op dit gezin of dit huis." Waarschijnlijk heeft de kidnapper meerdere huizen proberen binnen te komen, voordat hij beet had.

De man wordt verdacht van ontvoering en inbraak. Op zijn strafblad staan twee veroordelingen voor rijden onder invloed. Hij staat niet bekend als zedendelinquent.