Mieke Romeijn uit Drunen had jeuk in haar oor. Toen het wattenstaafje brak, ging ze naar het ziekenhuis. Een dure grap...

"Toen ik het stokje uit mijn oor haalde, zag ik dat het stukje eraf was gegaan", zegt de 72-jarige Romeijn in De Telegraaf. Ze probeerde het zelf te verwijderen, maar dat lukte niet. Toen ook haar huisarts er niet in slaagde, ging ze naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Daar bleek dat de specialist een apparaatje heeft voor dit soort gevallen en was Romeijn naar eigen zeggen in één handeling van nog geen minuut verlost van haar ergernis. "Ik dacht nog dat dit een soort service was." Totdat ze deze week alsnog de gepeperde rekening ontving: 254,60 euro. "Onbegrijpelijk en van de gekke. Ons zorgstelsel is echt op hol geslagen."

Het ziekenhuis en verzekeraar VGZ zeggen niets te kunnen doen tegen de torenhoge rekening. "Wij zijn gehouden aan de tarieven die zijn vastgelegd in het Diagnose Behandeling Combinatie-zorgproduct, dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld."