Een grote bron van ergernis voor veel moeders: kinderen die hun telefoontjes of tekstberichten compleet negeren. Een gefrustreerde maar innovatieve moeder uit de VS bedacht een app om het probleem voorgoed te verhelpen.

Sharon Standifird vertelde een lokale tv-zender dat ze het zat was dat haar tienerzoon niet reageerde op berichten en haar telefoontjes wegdrukte. Vastberaden besloot Standifird te onderzoeken hoe je zelf een app maakt. Met wat hulp van andere ontwikkelaars was haar meesterwerk, Ignore No More, na enkele maanden klaar voor lancering.

Met de app kan de moeder de telefoon van haar kind op afstand vergrendelen. Het kind kan daardoor niet meer surfen, gamen en appen. Het enige wat de zoon of dochter kan doen is een paar vooraf ingestelde nummers bellen, zoals die van mama. Pas daarna ontvangt het kind een wachtwoord om de telefoon mee te ontgrendelen.

Standifird heeft ook nog iets bedacht voor handige tieners die de app op een of andere manier weten af te sluiten. Wanneer dat gebeurt, krijgt de moeder een seintje via e-mail.

Ignore No More is alleen verkrijgbaar voor Android-telefoons.