Een hattrick maken is al voor weinig voetballers weggelegd, maar twee in één wedstrijd produceren is wel heel zeldzaam. Sinds vrijdag mag Claudiu Keserü van Steaua Boekarest die prestatie achter zijn naam zetten. De Roemeen scoorde in de competitiewedstrijd tegen Pandurii Târgu-Jiu (6-0) de eerst helft drie keer en deed dat na rust nog eens.

Trainer Constantin Galça van Steaua was blij zijn met de overwinning van zijn ploeg, maar mogelijk wat minder met de topprestatie van Keserü. De 27-jarige spits verbrak met zijn zes doelpunten namelijk ook het record van de meeste doelpunten in een wedstrijd door een speler van Steaua. Dat stond sinds 1994 op naam van Galça, die er tegen Brasov vijf maakte.

Een dubbele hattrick is niet uniek. Zo maakten Johan Cruijff (Ajax) tegen AZ'67 (8-1, 1970) en Afonso Alves (sc Heerenveen) tegen Heracles Almelo (9-0, 2007) twee keer een hattrick in een eredivisieduel. Filmpje