Het idee: je slikt een pil met daarin een heel klein computertje met nog kleinere sensoren. Die pil onderzoekt allerlei lichaamsfuncties en stuurt de informatie door naar je huisarts.

De microscopisch kleine robots gaan door je darmkanaal en verlaten na 24 uur weer je lichaam. Ze krijgen energie van een batterijtje of van het maagzuur in je lichaam. Het kleine computertje meet ondertussen van alles, zoals je lichaamstemperatuur, je reactie op medicijnen en je beweeg- en rustpatroon.

De pil kan je ook identificeren. Via een app op je telefoon zou je dan geen wachtwoorden meer hoeven in te vullen en zelfs geen auto- of huissleutels meer nodig hebben.

De technologie wordt al door astronauten gebruikt en de eerste versie moet nog dit jaar beschikbaar komen voor het grote publiek. De pil zou rond de 46 dollar gaan kosten en eventueel herbruikbaar zijn.
Met de pil ontstaan er natuurlijk wel privacyproblemen. Anderen kunnen wellicht tegen je zin in allerlei persoonlijke informatie over je lichaam te weten komen.