Je wachtwoord gebruik je meerdere keren per dag, maar naast je persoonlijke gegevens beschermen, kan het ook je leven veranderen.

Een man uit Shanghai maakte opbeurende berichten van zijn wachtwoord na een vechtscheiding met zijn vrouw. En dat werkte. Na de scheiding veranderde Mauricio Estrella zijn wachtwoord om er zelf beter van te worden. Het eerste wachtwoord 'Forgive@h3r' (vergeef haar) hielp hem van zijn boosheid af te komen, schrijft The Daily Mail.

"Ik moest dat meerdere keren per dag intypen. Elke keer dat ik mijn computer aanzette, elke keer dat de screensaver met haar foto tevoorschijn kwam en elke keer dat ik terugkwam van een eenzame lunch."

Nadat zijn eerste wachtwoord hem hielp, probeerde hij ook andere dingen. 'Quit@smoking4ever' (stop met roken) 'Save4trip@thailand' (spaar voor de vakantie naar Thailand) en 'Sleep@before12' (ga voor 12 uur naar bed).

Bijna allemaal hadden ze succes. Alleen zijn missie om twee keer per dag te gaan eten (Eat2times@day) en zo af te vallen, faalde. Een expert die de Daily Mail sprak zegt dat een positief wachtwoord inderdaad kan helpen om je leven te beteren.