Een Australische begrafenisondernemer heeft het lichaam van een zwaarlijvige overledene een nacht lang in haar auto moeten bewaren, met de airconditioning aan. De vrouw is furieus op het ziekenhuis dat het 200 kilo wegende lichaam weigerde toe te laten in het lijkenhuis omdat het niet zou passen in de koellade.

De ondernemer wilde gebruikmaken van een koellade bij het ziekenhuis, maar werd bruusk afgewezen. "Ze keken naar het lichaam en zeiden: 'Hij is te dik, hij past niet in de koeling'. Stel je voor dat dit je moeder was geweest."

De vrouw moest daarom de twee uur durende reis naar huis maken en het lichaam 's nachts in haar auto laten. Om bederf te voorkomen, liet ze de airconditioning aan, wat haar drie tanks benzine kostte. Ze controleerde de situatie in de auto elk half uur.
Volgens de begrafenisondernemer heeft het ziekenhuis wel eens eerder een lichaam geweigerd. Vorig jaar was er geen plaats voor een lijk van 250 kilo.

Het ziekenhuis laat weten dat hun koellades gebouwd zijn voor lichamen tot 150 kilo. "Dat is onzin", zegt de begrafenisondernemer. "Ik kan wel een babyolifant kwijt in die lades, en die past ook wel door de deur."

Het ziekenhuis zegt te onderzoeken of er een nieuw model kan worden geïnstalleerd. Daardoor zou de maximum inhoud van de koellades op 300 kilo komen.