Alle ophef over het kunstwerk dat bij Lisse langs het spoor ligt heeft ervoor gezorgd dat het wordt verplaatst. Het reusachtige vrouwenlichaam zonder armen en benen deed machinisten en conducteurs denken aan mensen die zelfmoord plegen door voor een trein te springen.
De organisator van de tentoonstelling 'Vrijstaat', kasteel Keukenhof, heeft besloten het beeld dichter bij het kasteel te leggen. Kunstenaar Joep van Lieshout, zag geen noodzaak in de verplaatsing, maar stemde er wel mee in.

De beelden worden sinds vorige week tentoongesteld op het landgoed rond het kasteel. Volgens een woordvoerder van het kasteel Keukenhof, was men bereid om het beeld te verplaatsen 'maar niet op het eerste de beste signaal'. Van de Nederlandse Spoorwegen heeft de woordvoerder niet gehoord van klachten van reizigers. NS zegt die wel ontvangen te hebben.

Het beeld zal een paar honderd meter verderop neergelegd zorden. Dan zal het waarschijnlijk vanuit de trein nog wel te zien zijn, maar minder opvallen. Het beeld, dat 'Bikinibar' heet, heeft veel media-aandacht gekregen, ook landelijk. Het is een reizend beeld dat op verschillende plekken in Nederland heeft gelegen. Volgens de woordvoerder van de kunstenaar zijn er nooit eerder klachten binnengekomen over het beeld. Foto