Niets is onmogelijk en daar is Nick Vujicic het levende bewijs van. De 32-jarige Australiër werd geboren zonder armen en benen, maar wordt nu voor een tweede keer vader. Op Facebook gaat zijn blijde aankondiging door het dak, met ruim twee miljoen likes in vijftien uur.

Dat schrijft de regionale Franse krant La Meuse. Het leven van Vujicic is allesbehalve eenvoudig geweest. Vujicic lijdt aan tetra-amelie, waardoor hij zonder ledematen ter wereld kwam. Zijn eigen moeder kon het pas na vier maanden aan om hem te knuffelen. Door een bijzondere wet in de staat Victoria mocht hij in eerste instantie zelfs niet naar school. Met zijn verstand is nochtans niets mis. Toen hij alsnog groen licht kreeg, werd hij zwaar gepest door zijn klasgenoten.

Op zijn achtste probeerde Nick er een eind aan te maken door zichzelf te verdrinken in de badkuip. Gelukkig dacht hij net op tijd aan de pijn die dat zou veroorzaken bij zijn ouders. Hij bad tot God om hem alsnog armen en benen te schenken. Toen zijn moeder hem een artikel toonde over een man met een zware handicap besefte hij dat hij niet de enige was die lastige obstakels diende te overwinnen. Een mentaal keerpunt: vanaf dan moest en zou hij van het leven genieten.