Ann Hunt had haar tweelingzus Elizabeth Hamel al 78 jaar niet meer gezien. Sterker nog: Ann wist tot voor kort niet eens dat ze een tweelingzus had. Maar nu zijn ze weer samen.

De twee zagen elkaar donderdag voor eerst. Eindelijk konden de zussen elkaar in de armen vallen. "Lizzie, Lizzie, hoe enig," zei Ann. "Hoe enig om je eens in het echt te zien," reageerde Elizabeth. De ontmoeting is bijzonder. Volgens het Guinness Book of World Records gaat het om een wereldrecord. Nog nooit kwam een tweeling weer samen nadat ze zo lang van elkaar gescheiden waren. De BBC beschrijft het verhaal van de twee zussen. De tweeling werd geboren op 28 februari 1936 in het Britse plaatsje Aldershot. Vrijwel meteen werden ze van elkaar gescheiden. Elizabeth bleef bij haar moeder. Uiteindelijk verhuisde ze naar de Amerikaanse stad Portland (Oregon). Op haar 15de hoorde Elizabeth van haar moeder dat ze een tweelingzus had.Ann werd geadopteerd door inwoners van het dorp en bleef daar altijd wonen. Toen ze 14 was, hoorde ze van haar tante dat ze geadopteerd was. Maar ze wist niet dat ze nog een tweelingzus had.

Dat kwam pas in 2013. De dochter van Ann probeerde de stamboom van de familie in kaart te brengen en kwam er bij dat onderzoek achter dat haar moeder nog een tweelingzus had.

Ann schreef haar zus een brief en sindsdien hebben ze contact. Ze kon amper praten tijdens hun eerste telefoongesprek, vertelt ze de omroep: "Ik liet Elizabeth het meeste zeggen, ik moest mezelf in mijn arm knijpen omdat ik realiseerde: ik heb een tweelingzus. Het is zo geweldig, ik ben niet meer in mijn eentje."

Foto