Onrust onder Japanse Godzillafans. Weer lijkt het de Amerikaanse filmindustrie niet gelukt om hun favoriete monster eer aan te doen.
Het dinosaurusachtige monster geldt als een icoon van de Japanse filmindustrie. Het beest is in 1954 tot leven gewekt door de Japanse filmstudio Toho. Sindsdien zijn er tientallen films over Godzilla gemaakt.
Dit voorjaar komt er weer een nieuwe film over Godzilla uit, gemaakt door het Amerikaanse Warner Bros. Het is niet de eerste keer dat de Amerikanen zich bemoeien met dit Japanse icoon. Zo kwam de Amerikaanse regisseur Roland Emmerich in 1998 met 'Godzilla'. De film werd niet bepaald lovend ontvangen in Japan.

Vooral het uiterlijk van het monster zou niet goed zijn. Acteur Haruo Nakajima, die zelf een paar keer in een Godzillafilm speelde, zei dat het gezicht van Godzilla leek op een leguaan. Het lichaam zou lijken op een kikker.

Ook de nieuwe film heeft de Japanse harten voorlopig nog niet gestolen, blijkt volgens The Independent op het Japanse forum 2ch. Alhoewel de fans zich nog moeten baseren op een trailer - de film komt in Japan pas in juli in de bioscoop - vinden ze Godzilla te dik en uit vorm. Ook zou het monster de nek hebben van American football-speler.

Is Godzilla te dik? Oordeel zelf. Foto