Het gezicht van een Britse tiener is gesmolten na een allergische reactie op een maagzuurremmer.
Hoewel de kans op een dergelijke allergische reactie zeer klein is, balanceerde de 17-jarige Leanne Howes korte tijd op het randje van de dood. Het meisje had de pillen gewoon bij een drogist gekocht. Niet lang nadat ze ze had geslikt, werd haar keel dik en kreeg ze blaren in haar mond. Vervolgens begon haar huid hevig te jeuken en ontstonden er meer blaren, vertelt ze tegen The Mirror.
Het meisje werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar ze een aantal weken heeft gelegen. Daar liet de huid van haar hele lichaam zelfs helemaal los. "Ik dacht dat ik dood ging. Ik kon me niet bewegen en mijn gezicht was zo opgezwollen dat ik mijn ogen niet kon openen", vertelt de tiener, die inmiddels thuis aan het herstellen is. "Alles jeukte en overal uit mijn huid kwam gele pus."
De artsen ontdekten uiteindelijk dat het meisje een zeldzame allergische reactie had, die bij een op de 500.000 mensen voorkomt. Veertig procent van de slachtoffers overleeft het niet. De fabrikant van het medicijn betreurt het incident.