Twee studenten van Tulane University in New Orleans blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan de plek waar zij studeren. De jonge vrouwen, die allebei zijn opgevoed door een lesbisch stel, blijken halfzussen te zijn.
Het gaat om Emily Nappi en Mikayla Stern-Ellis. Ze ontmoetten elkaar via Facebook tijdens de zoektocht naar een geschikt huis, meldt de studentenkrant Tulane Hullabalo.
Stern-Ellis zocht een huisgenoot en Nappi zag aan haar profiel dat ze veel gemeen hadden. Nappi nam contact op met Stern-Ellis, maar zij had inmiddels al een huisgenoot gevonden. De twee besloten toch contact te houden.
Al snel kwamen de vrouwen erachter dat ze allebei zijn voortgekomen uit een spermadonor, een Colombiaan. Vrienden van de twee zeiden weleens dat ze op elkaar leken en ze hadden erg veel met elkaar gemeen, maar ze dachten niet dat ze echt halfzusjes zouden zijn.
De moeders van Stern-Ellis zeiden dat er maar één Colombiaanse man stond op de lijst van ongeveer duizend donors waaruit zij konden kiezen. Nadat de vrouwen het nummer van hun spermadonor hadden gecontroleerd, wisten ze het zeker: ze hebben dezelfde vader.

Behalve hun genen, delen de vrouwen ook hun liefde voor acteren. Ze speelden allebei, apart van elkaar, in het toneelstuk de Vaginamonologen. Stern-Ellis en Nappi zijn blij dat ze elkaar op Tulane hebben gevonden. Foto