De 'harem' van Silvio Berlusconi is ontbonden. De harem was ondergebracht in een appartementencomplex in de Via Olgettina in Milaan en telde zo'n tien meisjes die de seksfeestjes bij de ex-premier thuis bezochten.

De mediamagnaat betaalde in ruil de huur voor de flatjes van de 'papi-girls'. Meisjes die aan de 'bunga-bunga' meededen, kregen daarnaast soms zo'n 2500 euro maandelijks, sommigen nog tot afgelopen december.

De Italianen raakten door tv-beelden vertrouwd met de Via Olgettina, omdat cameraploegen er postten voor interviewtjes met de meisjes. Nu zijn de 'Olgettine', zoals de Italiaanse pers de jonge vrouwen van lichte zeden noemde, vertrokken. Er wonen weer 'gewone mensen' in het complex, aldus de krant Corriere della Sera vrijdag.

De 'papi-girls' konden met hun getuigenissen voor de rechtbank niet voorkomen dat Berlusconi vorig jaar werd veroordeeld wegens betaalde seks met minderjarigen. Sommige Olgettine hebben nu zelf problemen met justitie, die een onderzoek is begonnen wegens meineed, 'aangemoedigd' door de betalingen.