Braziliaanse artsen voerden dinsdag een spoedkeizersnede uit op een hoogzwangere vrouw die met weeën kampte om te ontdekken dat haar baarmoeder leeg was. De 37-jarige vrouw werd verzorgd door vroedvrouwen in Cabo Frio vanaf het begin van haar zwangerschap. De zogenaamde toekomstige mama kwam gisteren in het ziekenhuis met pijnscheuten, een dikke buik en een bewijs van haar prenatale behandeling, waaruit bleek dat ze 41 weken zwanger was. Toen de artsen de hartslag van het kind niet konden vinden, brachten ze de vrouw naar de operatiekamer voor een keizersnede. “Volgens de doktersverslagen was ze al voorbij haar uitgerekende geboortedatum. Omdat ze geen hartslag vonden, besloten ze dat er geen tijd was om een echografie uit te voeren. Tijdens de operatie stelden ze vast dat er helemaal geen baby was.”

De echtgenoot van de vrouw zei dat dit haar tweede zogenaamde zwangerschap van dit jaar was. Vorig jaar raakte ze zwanger en ging ze naar het ziekenhuis. Achteraf zei de vrouw dat ze het kind had verloren, maar ze heeft de vader nooit een bewijs van overlijden getoond. De zaak werd geregistreerd als een schijnzwangerschap.

Dit komt voor wanneer een vrouw zichzelf ervan overtuigt dat ze zwanger is. Dit neemt vaak zulke proporties aan dat patiënten alle klassieke symptomen van een zwangerschap ervaren. De schijnzwangere vrouw werd uit het ziekenhuis ontslagen en doorverwezen naar een psychiatrische instelling.