Facebook, negen jaar geleden alleen bedoeld als een digitaal smoelenboek van Harvard, bestaat nu uit meer dan 1,2 miljard gezichten. Toch kom je op de sociale netwerksite zelf alleen je vrienden tegen. Op de website TheFacesofFacebook.com kun je nu toch iedereen zien. Alle huidige 1.260.000.000 profielen bij elkaar op één webpagina.

TheFacesofFacebook.com zet alle profielfoto's van Facebookgebruikers chronologisch op een rij en begint met oprichter Mark Zuckerberg. De website is een project van Natalia Rojas, een Argentijnse ontwikkelaar van websites, apps en andere webtechnologie.

Messi's en Chihuahua's
Op de website staat iedereen kriskras door elkaar. Een Nederlands meisje naast een Amerikaanse loodgieter. Een backpacker in een rijstveld naast een Turkse opa op de bank. Zelf schrijft de maakster: "Daar staan we dan. Dwars door elkaar. Grote families, vrouwen met boerka's, vele Lionel Messi's, chihuahua's, toeristen, hartjes, beste vrienden, lieve grootouders en sommige nog niet gecensureerde foto's."

Door in te loggen met je Facebookgegevens is het mogelijk jezelf en je vrienden op te zoeken op het enorme gezichtenmozaïek. Zo kom je erachter wie van je vrienden als eerste te vinden was op het nog steeds uitdijende smoelenboek. Foto