Een bijzonder bericht afkomstig uit Alaska omtrent Apple Maps. Mensen die daar de kaartenapplicatie van Apple gebruiken om naar Fairbanks International Airport te rijden eindigen indien ze niet opletten zowaar op de landingsbaan van het vliegveld. In de afgelopen weken is het diverse keren voorgekomen dat automobilisten de instructies van Apple Maps volgden en zodoende zonder verder op of om te kijken via de taxibaan van naar de terminal het vliegveld reden. Al met al levensgevaarlijke situaties dus in Alaska. Melissa Osborn, chief of operations van het vliegveld geeft aan dat deze mensen langs diverse waarschuwingsborden reden en zelfs langs een hek kwamen maar dat dit alles hun niet weerhield om gewoon door te rijden. Angie Spear, marketing director van het vliegveld voegt toe dat de incidenten goed aangeven hoeveel vertrouwen gebruikers hebben in Apple Maps als ze zich in een voor hun onbekend gebied bevinden. Het maakt dan niet meer uit wat er op de borden staat want de iPhone geeft de correcte route immers aan.
Fairbanks International Airport heeft inmiddels contact opgenomen met Apple omtrent het bijzondere probleem met Apple Maps voordat er ongelukken op het vliegveld gebeuren.
Vorig jaar in december kwam er een vergelijkbaar bijzonder bericht uit AustraliŽ omtrent Apple Maps. De politie uit de Australische plaats Mildura waarschuwde toen gebruikers voor de kaartenapplicatie van Apple. Wie naar Mildura toe wilde gaan kwam met Apple Maps terecht in het nationaal park Murray Sunset waar de plaats volgens Apple maps zou liggen. Het gevolg was dat sommige automobilisten ruim 24 uur zonder water of eten aan het dwalen waren in het gebied al zoekende naar de plaats Mildura die in werkelijkheid 70 kilometer verderop lag. De politie nam toen contact op met Apple over het probleem.