Een Amerikaan heeft een nieuwe betekenis gegeven aan de term 'bierbuik'. Vanwege een zeldzaam syndroom functioneren zijn ingewanden als een brouwerij.
De 61-jarige man voelde zich al lange tijd niet lekker en meldde zich op de spoedeisende hulp van een Texaans ziekenhuis, zo schrijft het Amerikaanse radiostation NPR. Na een ademtest bleek hij 3,7 promille alcohol in het bloed te hebben. Vreemd genoeg, beweerde de patiŽnt dat hij die dag geen druppel alcohol had gedronken.
De man, een fervent amateurbrouwer, werd 24 uur in het ziekenhuis opgenomen ter observatie. Hij moest zich al die tijd aan zijn dagelijkse eet- en drankpatroon te houden. Opvallend was dat de man een voorkeur had voor voedsel dat rijk is aan koolhydraten.
Gedurende de observatieperiode werd op gezette tijden bloed afgenomen. Op een gegeven moment had hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed zonder dat hij aan de fles had gezeten.
De artsen konden niet anders dan concluderen dat de man aan het 'zelfbrouwsyndroom' lijdt. Hij blijkt een teveel aan brouwersgist in zijn lichaam te hebben waardoor zijn ingewanden functioneren als een brouwerij.