Van 'een vrouw van 86 laten bungeejumpen' tot 'een levende olifant mee naar school nemen'. De Hanzehogeschool Bedrijfskunde heeft een heel unieke manier om eerstejaars studenten klaar te stomen voor de toekomst. Ze moeten een onmogelijke opdracht mogelijk maken. Donderdag 19 september was de deadline.
"Het unieke van de opdrachten is dat ze onmogelijk zijn. Blijkbaar wordt hun motivatie geprikkeld, ze willen ver komen. Als het ze niet lukt, moeten ze zelf een alternatief bedenken", legt de coördinator van de onmogelijk opdracht uit. "Hun teamwork, onderzoekende houding, ambitie, omgang met frustratie en ondernemerschap wordt hiermee getest." Afgelopen week zijn 36 groepen aan het werk gegaan en donderdag presenteren de groepen het eindresultaat. Eén groep moest bijvoorbeeld een ballonvaart regelen voor een roodharige man die jarig is, een andere groep moet dertig vrijgezellen een avond een salsa-les laten volgen, waarvan vier vrijgezellen hun ware liefde daar vinden.

De studenten helpen het goede doel Spieren voor Spieren, door te proberen donderdag alle deelnemers 140 minuten te laten dansen, waarbij de danspartners continue wisselen.

Vorig jaar was het een succes. Niet alle opdrachten waren gelukt, maar de studenten hadden hun best gedaan. Zo moest één groepje een olifant meenemen naar school. Een onmogelijke opdracht, maar ze losten het op door in een olifantenpak naar school te komen.