Een groep militairen heeft afgelopen nacht de Duitse politie bezig gehouden. De Nederlanders waren bij Aken in uniform de grens overgestoken, maar hadden dat zelf niet in de gaten.
Een bewoner zag de groep rond 01.00 uur met zaklampen langs huizen lopen en belde de politie. Die dacht dat het om inbrekers ging en besloot ze van een afstandje in de gaten te houden. Maar tot verbazing van de agenten maakte de groep geen aanstalten om ergens in te breken.
Na verloop van tijd ontdekten ze dat de 'dieven' militaire uniformen en helmen droegen. De groep werd op z'n Duits opgeroepen om te blijven staan. Een van de militairen legde uit dat ze te voet op weg waren van Eindhoven naar het Drielandenpunt in Vaals. In de duisternis waren ze de weg kwijtgeraakt en per ongeluk in Duitsland terechtgekomen.
De Duitse politie laat weten dat de militairen zijn uitgezet. "De banden met de buren zijn in dit deel van Duitsland zo goed, dat we ze naar de grens hebben begeleid", schrijven de agenten in een verklaring.