Hilaire Tielemans uit Langdorp kreeg vorige week een parkeerboete in de bus, die zijn vader Alphons twee jaar geleden in Brussel heeft opgelopen. Het enige probleem: Alphons Tielemans is nooit in Brussel geweest, en bovendien is de man al 13 jaar dood.
De familie ontving een brief van een deurwaarderskantoor met een aanmaning tot betaling van de boete, vermeerderd met de onkosten. "Toch wel straf dat ik zo veel jaren na het overlijden van mijn vader nog een boete kan krijgen, om nog niet te spreken van de aanmaning van een deurwaarder", vertelt Hilaire Tielemans in Het Nieuwsblad. "Bovendien is de nummerplaat na aangifte van diefstal ervan begin jaren negentig geschrapt."
De familie is in ieder geval niet van plan om de parkeerboete of de onkosten te betalen. "Men kan toch niet verwachten dat je zomaar iets gaat betalen om van de last af te zijn. Wij moeten toch niet opdraaien voor de fouten die zowel bij de vaststeller van de inbreuk als bij de deurwaarder gemaakt worden. Dergelijke dingen zouden eigenlijk niet mogen gebeuren, het is enerzijds grappig, maar anderzijds toch ook wel wat pijnlijk", aldus de familie.