Een bendeleider in de gevangenis van Baltimore heeft vier bewakers zwanger gemaakt. Zeker dertien vrouwelijke bewakers werkten samen met de bende en smokkelden onder meer mobiele telefoons en drugs de gevangenis in.
Dat staat in de aanklacht van de federale justitie tegen de dertien bewakers, zeven gevangenen en vijf andere bendeleden. Uit het stuk blijkt dat de bende, de Black Guerrilla Family, feitelijk de dienst uitmaakte in de gevangenis van Baltimore.
In het complex werken meer vrouwelijke dan mannelijke bewakers, omdat vrouwen minder vaak een crimineel verleden hebben en dus makkelijker door de screening komen.
Bendeleider Tavon White hield de touwtjes stevig in handen. In afgeluisterde telefoongesprekken zei hij dat er in de gevangenis niets gebeurde zonder zijn toestemming. Met smokkel en afpersing verdiende hij naar eigen zeggen 16.000 dollar per maand.
White had geregeld seks met het personeel. Vier bewakers raakten zwanger, één van hen zelfs twee keer. Twee kinderen werden daadwerkelijk geboren. Sommige vrouwen lieten Whites naam op hun lichaam tatoeëren.
De dertien bewakers zijn geschorst en zullen worden ontslagen. Het is niet de eerste keer dat bewakers in Baltimore in opspraak komen. De afgelopen jaren zijn er al 54 ontslagen omdat ze te nauwe banden met de gevangenen onderhielden.