In de Londense wijk Soho opent een hotel, dat grotendeels uit snoepgoed is opgebouwd, voor één avond de deuren.
Dat meldt Mirror. Het eetbare hotel is gevestigd in een reeds bestaand hotel.
Er hebben 14 culinaire kunstenaars 2000 uur gewerkt aan het bereiden van het snoepgoed en nog eens 900 uur aan het decoreren van de kamers.
Het onderkomen is een initiatief van voedingsmiddelbedrijf Tate & Lyle Sugars, om het nieuwe assortiment van gouden en bruine rietsuikers te promoten. Er is 600 kilo suiker verwerkt in drie verdiepingen met in totaal acht kamers. De ramen en muren zijn per kamer bedekt met 2000 bitterkoekjes, een tapijt van 1081 meringues, slingers waar 20 kilo marshmallows in is verwerkt en een bad vol karamelpopcorn. De gasten mogen hun tanden in al het eetbaars zetten. Na één avond sluit het hotel haar deuren weer. James Whiteley, woordvoerder van Tate & Lyle Sugars, zegt tegenover de website: “We denken dat dit hotel ons enthousiasme, onze inspiratie en vakkundigheid precies goed samenvat. Met dit initiatief hopen we de veelzijdigheid van diverse rietsuikers te kunnen laten zien en mensen zelf ook te inspireren creatief te zijn in de keuken.”