Een Amerikaans tienermeisje heeft haar eigen dood voorspeld op Facebook. "Ik denk dat ik dood ga, xx ik hou van jullie allemaal", postte ze. Een paar minuten later was haar angst werkelijkheid geworden. De dronken bestuurder van wie ze een lift kreeg, verloor de macht over het stuur.
De 14-jarige Kayleigh Lawrie en haar vader zaten net bij de bestuurder in de auto, toen hij twee keer bijna van de weg raakte en een andere auto bijna van de weg had geduwd.
Toen de automobilist stopte om te tanken, smeekte de doodsbange Kayleigh om uit te mogen stappen. Maar haar vader zei haar dat ze zich niet moest aanstellen. Ineengekrompen op de achterbank deelde ze haar doodsangst met haar Facebookvrienden, meldt The Daily Mail. Niet ver van haar huis ging het mis. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt toen hij probeerde zijn sigaret op te rapen die hij had laten vallen. De auto vloog met volle vaart door een greppel en stortte 20 meter verder weer neer. Kayleigh was op slag dood. Haar vader en de bestuurder overleefden het ongeluk.
Volgens de rechter had de bestuurder de vorige avond acht halve liters bier gedronken en een paar dubbele wodka-cola's. Een paar uurtjes slaap en wat glazen wijn later zou hij Kayleigh en haar vader hebben opgepikt.
De bestuurder heeft schuld bekend. Hij kreeg zes jaar cel en twee jaar rijontzegging opgelegd.