De 6-jarige Joshua Blackaby uit het Britse Alvaston won de ballonnenactie op zijn school met vlag en wimpel. Zijn ballon werd na twee maanden gevonden door Millie in de buurt van Sydney, liefst 17.000 kilometer verderop. De volwassen vrouw liet via luchtpost weten aan kleine Joshua dat ze zijn boodschap ontvangen had, aldus de Daily Mail.
Half december vorig jaar losten de leerlingen van de lagere school in het Engelse Alvaston (Derby) 300 ballonnen met een boodschap. Enkele leerlingen pochten de daaropvolgende weken met brieven uit Denemarken en Nederland. Hun ballonnen hadden de oversteek van de Noordzee overleefd. Die van Joshua voltooide een veel langere reis.
Toen de leerlingen vorige week terugkeerden van de krokusvakantie kreeg Joshua het goede nieuws van Millie, die in haar tuin in East Kurrajon (zo'n 50 km ten noordwesten van Sydney) de ballon met het briefje had gevonden. Heel trots mocht Joshua de brief openen voor de hele klas. Met het ballonnenproject wilde de school de leerlingen wat aardrijkskunde en weerkunde bijbrengen. De directie zal nu een weerexpert laten uitleggen hoe de ballon van Joshua zo ver kon vliegen. Wellicht werd de ballon meegevoerd in een jetstream. Joshua moest even zoeken op de wereldkaart, maar Down Under vond hij toch de oorsprong van de brief van Millie, een volwassen vrouw die zeker een antwoord van het Brits jongetje mag verwachten.