Sanjay D., een medewerker van De Nederlandsche Bank, kon probleemloos zijn gang gaan toen hij de bankkluis 1,25 miljoen lichter maakte. Een week later vloog D. ongehinderd naar zijn geboorteland India. Mocht Sanjay D. ooit nog in Nederland opduiken, wat niemand gelooft, dan moet hij mogelijk 4 jaar de cel in. De man is spoorloos en leeft als een vorst in India. De rechtbank behandelde zijn strafzaak gistermiddag in amper 20 minuten, ‘bij verstek’. Niemand gelooft dat de Indiase autoriteiten alsnog een serieuze poging zullen ondernemen D. op te sporen.
Op 9 september 2008 nam Sanjay, die volgens collega’s kampte met geldproblemen, geen pauze. De Telegraaf schrijft dat hij kennelijk in het bezit van valse kluissleutels. En hoewel niemand alleen de kluis in mocht, ging D. in zijn eentje zes keer op en neer met een tas in zijn hand van kluis naar de wc’s. Ook werd hij geen enkele keer gevisiteerd.
Hij vertrok, kennelijk met de buit, en meldde zich de volgende dag ziek met vage klachten. Het AD schrijft dat hij desondanks van zijn baas toestemming kreeg om bijna een week later, op 15 september, naar India te vliegen om zogenaamd zijn zieke broer te bezoeken.
In de woning van D.’s ex-vriendin vond de recherche onder meer 118 biljetten van €500 met serienummers die in de gestolen partij horen, diamanten en twee goudstaven. Een juwelier vertelde dat D. voor €11.000 een diamant had gekocht en ongeveer voor €35.000 aan sieraden. De verdachte lijkt grond te hebben gekocht in India. Zijn ex wist niets van een zieke broer.