Een Belgische man belandde onlangs in een heuse nachtmerrie toen hij erachter kwam dat zijn vrouw eigenlijk een man is. Het stel is al negentien jaar getrouwd maar de bruid, een Indonesische vrouw, bleek te zijn omgebouwd. De 63-jarige Belg voelt zich ‘opgelicht en aangerand’. Hij ontdekte het bedrog toen er steeds meer roddels over zijn vrouw verschenen. Tegen Het Nieuwsblad maakt de man zijn verbazing kenbaar over het feit dat veel van zijn vrienden ‘op de hoogte’ waren. “Het idee dat ik jarenlang het bed met haar gedeeld heb, vind ik afschuwelijk. Nu kan ik er al een beetje over praten, maar in het begin wist ik echt geen blijf met mijn schaamte. Ik ga nu bij een psychiater op bezoek om mijn emoties onder controle te krijgen,” zegt de man tegen de krant.
“Ik heb nooit gemerkt dat ze geen vrouw was. Ze leefde als een normale vrouw, gebruikte ook altijd de pil. Ze wou geen kinderen, maar dat vond ik na mijn twee eerdere huwelijken wel fijn”, aldus de man. Het stel woont nog samen, maar de ‘opgelichte’ man wil zo snel mogelijk een scheiding. “Ik wil niks meer met haar te maken hebben”, zegt hij.
Een poging om de vrouw uit huis te laten zetten, is overigens mislukt. De Belg voelt zich beledigd door de rechtbank. “Mijnheer’, zei de voorzitster nadat ik duidelijk had gemaakt dat mijn vrouw een man was. ‘Ze is nu toch een vrouw?”, aldus de verbolgen bejaarde.