David Jimenez (43) eist 3 miljoen dollar schadevergoeding van de St. Patrickkerk in Newburg, New York, omdat zijn rechterbeen geamputeerd moest worden nadat er een 270 kilo zwaar marmeren kruisbeeld op zijn been was gevallen.
Jimenez was zo opgetogen over de genezing van zijn vrouw van kanker dat hij uit dankbaarheid had aangeboden om het kruisbeeld dat buiten aan de kerk hing en waar hij vele uren bij had doorgebracht om te bidden, schoon te maken.
Bij het schrobben viel Jimenez met het kruisbeeld naar beneden, waarbij het kruisbeeld zijn rechterbeen verbrijzelde.
De advocaat van Jimenez, Kevin Kitson, klaagt nu namens zijn cliënt de kerk aan om schadevergoeding te eisen, onder meer voor de torenhoge medische kosten. Die lopen volgens Kitson in de zes cijfers. De kerk ontkent tot nu toe iedere aansprakelijkheid voor het ongeluk uit 2010.
Volgens de advocaat betalen tot nu toe charitatieve instellingen de medische rekeningen voor Jimenez. Ook medeparochianen hebben 7.700 dollar ingezameld voor hem.
Kitson vindt dat het kruisbeeld ondeugdelijk was opgehangen en dat daarom de St. Patrickkerk aansprakelijk is. “Er was geen verankerd systeem, het kruisbeeld hing enkel aan één schroef”, aldus Kitson.
De rechtszaak staat gepland voor volgend jaar.
Foto