Een aantal Limburgers heeft z'n ongenoegen uitgesproken over het Sinterklaasjournaal. Ze zijn boos om het nep-Limburgse accent waarmee de 'Hollandse koekenbakkers' Limburg te kijk zouden zetten, blijkt uit reacties op Facebook en Twitter.
Zo kwamen op de Facebookpagina van de regionale omroep L1 in een halve dag tijd meer dan 100 deels verontwaardigde reacties binnen. "Belachelijk hoe wij Limburgers voor schut worden gezet. Mijn kinderen zeiden: mam wat praten die raar", was zo'n reactie. "Wij werden weer te kakken gezet", weet een Limburger. "Gebruik dan Limburgse in plaats van Hollandse acteurs", schrijft een ander van zich af. "Ongelofelijk slecht acteerwerk. Bijna net zo slecht als in van God los", vindt een ander.
De omroep NTR die het journaal maakt, vindt dat er genoeg echte Limburgers in het programma zitten. "Er komen allerlei mensen langs in de uitzendingen, de meesten zijn Limburgers", vertelt een medewerker. "We nodigden ook Beppie Kraft, een grootheid in de Limburgse showwereld, en Huub Stapel uit, die in Limburg is geboren. Maar ze konden beiden niet. Dan houdt het lijstje op een gegeven moment wel op. Daarom hebben we twee 'Nederlandse' acteurs ingezet."