Een etentje met vrienden in een vegetarisch restaurant in de Chinese stad Guangzhou eindigde voor mevrouw Huang niet zoals ze hoopte.
De vrouw zat rustig te dineren toen er opeens een rat uit het plafond naar beneden viel. Het beest kwam op de vrouw terecht en beet haar.
"De rat was zo groot als mijn hand. Ik werd tot bloedens toe gebeten door het ongedierte. Ik ben meteen een spuitje gaan halen om me te beschermen tegen infecties," zei de vrouw tegen de Guangzhou Daily.
'We veroorzaken geen dierenleed'
Hoewel de eigenaresse van het restaurant de medische kosten van de vrouw zal vergoeden, wordt het dieren niet verdelgd. "We zijn een vegetarisch restaurant en maken er een erezaak van om geen dierenleed te veroorzaken."
De eigenaresse liet twee obers het plafond onderzoeken of er nog meer ratten zaten, maar ze vonden niks. "Al zaten er ratten, ik zou ze niet verdelgen. Dat is tegen mijn principes als vegetariër."
Het is nog maar zeer de vraag of mevrouw Huang ooit nog eens in het restaurant gaat eten. "Ratten zijn ontzettend smerig, vegetarisch restaurant of niet."