In de Rotterdamse wijk Delfshaven troffen politie en Dierenbescherming met recht een beestenboel aan. Daar werden twintig honden, twee schildpadden, drie hagedissen en een meisje van 2,5 jaar oud uit huis geplaatst. De moeder (23) en haar vriend hielden het kind en de dieren in een piepklein tweekamerflatje van 45 vierkante meter.
De politie en de Dierenbescherming namen een kijkje nadat de buren alarm hadden geslagen. Zij zagen hoe twee chihuahua's van het balkon naar beneden waren gesprongen. De woning bleek ernstig vervuild en de vijfentwintig dieren, waaronder verwaarloosde herders, Staffordshire bulterriërs, een bastaard en een paar chihuahua's, hadden besmettelijke ziektes als schurft, suikerziekte, parvo en wormen. En het meisje van 2,5 jaar oud.
De ouders van het kind hadden de dieren in huis gehaald uit dierenliefde en wilde de honden via Marktplaats een goed thuis bezorgen. De politie en Dierenbescherming vreesden voor het welzijn van de dieren en het meisje, en namen de dieren mee. Het meisje is bij Jeugdzorg ondergebracht. Het stel moet nu meewerken met Jeugdzorg om een goed thuis voor het meisje te verzorgen, en zo de voogdij over het kind weer terug te krijgen.