Een 88-jarige vrouw uit China wordt bejubeld nadat details naar buiten zijn gekomen over hoe zij door de jaren heen in totaal 30 kinderen bij het vuil vandaan haalde en deels zelf opvoedde.
Ze vond de achtergelaten kinderen in de verlaten straten van de stad Jinhua, meldt The Daily Mail. Lou Xiayoing zwierf daar vaak rond, op zoek naar vuil om te verzamelen en te recyclen. De inmiddels hoogbejaarde vrouw, die kampt met nierfalen, had zich ooit voorgenomen om nooit een kind achter te laten dat in het vuil lag.
Samen met haar man Li Zin hield ze zelf vier van de kinderen. De andere baby's gaf ze door aan vrienden en familie zodat ze daar een nieuw leven konden beginnen. Haar jongste zoon Zhang Qilin, nu 7, vond ze in een prullenbak toen ze 82 was. 'Ook al werd ik oud, ik kon hem niet negeren en laten sterven in het afval. Hij zag er zo lief en behoeftig uit. Ik moest hem wel met me meenemen naar huis', verklaart de vrouw.
Ze vervolgt: 'Ik nam hem mee naar ons huis, een klein, bescheiden huisje op het platteland, en verzorgde hem zodat hij weer fit was. Nu is hij een bloeiende kleine jongen, gelukkig en gezond'. De oudere gevonden kinderen letten op het jongetje, dat is vernoemd naar het Chinese woord voor zeldzaam en kostbaar