Het verliezen van hun smartphone wordt door 77 procent van de mensen bestempeld als de meest stressvolle ervaring op vakantie. Ze vinden het zelfs erger dan het eventuele verlies van hun emotioneel beladen trouwring, dat slechts 55 procent als het ergste beschouwt.
Verder bleek uit de enquête van Intel Corporation ook dat 87 procent van de 'jonge' reizigers zich op vakantie gelukkiger voelt als ze hun mobiele telefoon bij zich hadden. Bijna de helft van alle 2.500 ondervraagden (44 procent) bekende zich angstig te voelen bij het reizen zonder gsm.
Vooral vrouwen beschouwen een mogelijk verlies van hun gsm als een extreem stressvolle ervaring, met 82 procent die dat bekende. Een iets mindere 73 procent van de mannen zei hetzelfde.
Ook bij jongere reizigers bleek de drang naar de smartphone groter te zijn dan bij de ouderen. 63 procent van hen is zelfs bereid om zijn persoonlijke hygiëne en comfort op te geven in ruil voor de mogelijkheid om de gsm op te laden.
Verder zei 64 procent van alle ondervraagden dat ze toiletgerief, haardrogers en zelfs een paar schoenen zouden opofferen om toch maar hun gsm en bijhorende benodigdheden in de koffer te krijgen.
'We stelden vast dat er een groot verschil is in de manier waarop mensen vroeger reisden en hoe ze dat nu doen. Ze hebben hoge verwachtingen van wat de technologie kan doen en willen altijd bereikbaar zijn. Velen worden dan ook erg boos als ze hun gsm niet kunnen opladen', besluit Mike Fard van Intel.