"Heel veel wilskracht", daardoor kon Karin Klein zich inhouden tijdens een busrit waarin schooljongens haar constant uitscholden. "Ik ben normaal gesproken niet zo kalm, vraag het maar aan mijn kinderen", zegt de oma van acht kleinkinderen.
Dinsdagmiddag verschenen drie filmpjes op YouTube, waarin leerlingen haar belachelijk maakten om haar gewicht en uiterlijk. Ze noemden haar een kinderverkrachter en dreigden haar iets aan te doen. Vanmorgen vertelde ze aan de Today Show wat er door haar heenging. "Ik probeerde ze gewoon te negeren", zegt Klein. "Ik hoopte dat ze weg zouden gaan." De scheldpartij raakte de vrouw zo erg, dat ze op een gegeven moment moest huilen. "Ik kan niet geloven wat er gebeurd is. Ik voelde me heel rot, maar ik kom er wel overheen."
"Ik wil wel dat de jongens gestraft worden, maar ik heb geen idee hoe", vertelt Klein. Ze hoopt dat de filmpjes een voorbeeld zijn voor hoe het niet hoort: "Ik hoop dat ouders dit zien en dat ze het er met hun kinderen over hebben en ze meer respect bijbrengen." Voor de ouders van de jongens heeft ze dan ook een boodschap: "Het spijt me dat jullie zonen zich zo gedragen hebben. Ik weet zeker dat ze zich thuis niet zo gedragen, maar je weet nooit wat ze doen als ze niet thuis zijn", zegt ze.
Of ze wat gaat doen met het geld dat voor haar vakantie is ingezameld is nog niet duidelijk. Donderdagochtend stond de teller op 8000 donoren, die gezamenlijk een bedrag van meer dan 150.000 dollar hebben ingezameld. Klein krijgt het geld op 20 juli, als de campagne is afgelopen.
Bekijk hier de filmpjes.