De 27-jarige Boy Hensen uit Fijnaart heeft een 14-jarige dader van een overval op een tankstation in zijn woonplaats weten op te sporen. Dat deed hij door zelf onderzoek in te stellen en gesprekken op te nemen. Naar aanleiding van zijn onderzoek is ook een 16-jarige medeverdachte opgepakt. Beide verdachten zijn afgelopen dinsdag ingerekend.
Het Texaco-tankstation in Fijnaart wordt dinsdagavond 20 maart overvallen. De overvaller gebruikt daarbij een wapen wat achteraf een nepwapen blijkt te zijn. Hij gaat er met een geldbedrag vandoor.
Als Boy Hensen hoort dat het tankstation waar zijn zus werkt is overvallen spoedt hij zich naar de plaats delict. Daar wordt hij door de politie tegengehouden die net een sporenonderzoek is begonnen.
“Ik heb bijna drie uur bij het tankstation gestaan om op mijn zus te wachten. In die tijd heb ik het politie-onderzoek goed kunnen volgen. Ik hoorde dat ze meteen al hadden geconcludeerd dat het geen professionele overval was en dat de daders kennelijk in de regio woonden.”
Met die wetenschap gaat Boy de volgende dag op onderzoek uit. Omdat Fijnaart een kleine gemeenschap is waar iedereen elkaar kent, besluit Boy om dan ook maar iedereen aan te spreken over de overval.
Daarbij stuit hij op een 16-jarige jongen die bij hem uit de buurt komt. “Hij reageerde wel erg raar toen ik hem van de overval vertelde. Een week later hoorde ik van anderen dat hij het nepwapen zou hebben geleverd.”
“Toen heb ik hem opgebeld en het gesprek opgenomen. Daaruit bleek dat de jongen het nepwapen aan een 14-jarige jongen uit Willemstad had gegeven die de overval zou hebben gepleegd.”
Voor Boy is dan het sein om zijn onderzoek over te dragen aan politie. Met als gevolg dat beide jongens afgelopen dinsdag zijn opgepakt. “De politie was erg blij met mijn onderzoek en ook het gesprek dat ik heb opgenomen. Ze zouden het als bewijslast meenemen.
Ze hebben me ook verteld dat ik wel risico heb gelopen en dat het niet verstandig is om eigen rechter te spelen. Dat mag zo zijn maar nu zijn de daders wel opgepakt en is mijn zus ook minder bang. Sterker, ze is best trots op me.”
De 14-jarige verdachte is inmidddels weer vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De 16-jarige jongen die het nepwapen zou hebben geleverd zit nog twee weken in voorarrest.