De Britse gepensioneerde Ruth Rose mag dan inmiddels al 78 jaar oud zijn, dat houdt hem niet tegen om een geslachtsoperatie te ondergaan. Hij is hiermee de oudste persoon ter wereld die zich laat ombouwen. De man kleedt zich al jarenlang als vrouw, maar kwam ter wereld als James. Sindsdien droomt hij ervan een vrouw te zijn.
De lang gekoesterde wens zal over twee jaar uitkomen, en dan zal de laatste stap in de transformatie worden verwezenlijkt. Zijn ex-vrouw en kinderen zijn hier erg verdrietig om. "Ze hebben het er erg moeilijk mee en accepteren het niet. Ik ben er nog, maar papa is straks helemaal verdwenen", zegt Ruth.
Ruths artsen stellen dat er aan een geslachtsoperatie op latere leeftijd even veel risico's verbonden zijn als bij een kind of tiener. Eerder stond de Britse gezondheidsorganisatie niet achter de operatie, maar is nu - tot grote blijdschap van Ruth - overstag gegaan. De Brit werkte jaren als ingenieur, en heeft veel zin in de transformatie. "Ik leef al jaren als vrouw, maar de ongemakkelijke delen zitten er nog. Ik kan niet wachten om eindelijk als mezelf door het leven te gaan."