Gister berichtten we (NOS) al dat voetbalclub Ajax een plan bij de KNVB heeft ingediend om alleen vrouwen en kinderen toe te laten wanneer de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ wordt overgespeeld. Kristiaan Schimmel, hoofdredacteur van Gay.nl doet hier nu een schepje bovenop en verzoekt de KNVB ook homo's bij de wedstrijd toe te laten om de spelers aan te moedigen.
Volgens Schimmel is dit dé kans om homo's zich thuis te laten voelen in een voetbalstadion: "Het voetbalstadion is nog steeds een van de meest homofobe locaties van Nederland", zegt de hoofdredacteur. "Bij iedere wedstrijd in het Nederlandse voetbal zijn wel homofobe spreekkoren te horen. De KNVB kan nu een statement maken door naast vrouwen en kinderen ook homo's de wedstrijd te laten bijwonen."
Op de vraag hoe iemand nu kan aantonen dat hij homo is, heeft Schimmel ook wel een oplossing. "Bijna iedereen heeft wel een profiel op Gay.nl en anders kan het via een COC-lidmaatschap gecheckt worden."
De KNVB beslist na het weekend pas wat het doet met de voorstellen over het toelaten van vrouwen, kinderen en homo's. De wedstrijd wordt op 19 januari opnieuw gespeeld nadat deze vorige maand werd gestaakt. Toen viel een Ajax-supporter de keeper van AZ, Esteban, aan.