Zo'n 500 fans zagen de twee teams strijden in de plaats Nobsa
Zo'n 500 fans zagen de twee teams strijden in de plaats Nobsa Reuters

Ambachtslieden in een Colombiaans dorpje in de Andes hebben de eerste voetbalwedstrijd voor schapen gehouden. De wedstrijd ging tussen tien dieren in de kleuren van Colombia en tien Braziliaans uitgedoste schapen.

Het evenement werd georganiseerd om te vieren dat Colombia binnenkort voor het eerst sinds 16 jaar weer meedoet op het WK voetbal (voor mensen), dat wordt gehouden in BraziliŽ. Zo'n 500 fans zagen de twee teams strijden in de plaats Nobsa.

Hoewel de kuddedieren twee weken voetballes hadden gekregen, waren ze niet makkelijk van kluitjesvoetbal af te brengen. De schapen moesten tijdens de wedstrijd met touwen om de nek uit elkaar en in beweging gehouden worden.

Uiteindelijk werd er toch flink gescoord: de eindstand was 4-3 voor Colombia. De maker van het winnende doelpunt was een schaap genaamd James Rodriguez. Zijn tweebenige naamgenoot speelt voor de Franse club AS Monaco.

De schapenvoetbalwedstrijd was onderdeel van 'Ruanadag'. Op die dag worden ambachtslieden uit de Andes geŽerd die schapenwollen poncho's (ruana's) maken.
Foto