Een pijnlijke misser van het Kennemer Gasthuis in Haarlem. In het mortuarium zijn twee lichamen verwisseld. Het stoffelijk overschot van een Bloemendaler ging op transport richting Groot-BrittanniŽ terwijl de Brit werd begraven in Haarlem.
De dure en nogal vervelende fout gebeurde afgelopen oktober, maar is nu pas naar buiten gebracht. Het ziekenhuis heeft spijt betuigd: 'Het is zeer te betreuren dat dit is gebeurd. Met name voor de nabestaanden van beide overledenen."
De medewerkers hebben per ongeluk het lichaam van een Brit verwisseld met dat van een Bloemendaler. Zeer uitzonderlijk (gelukkig maar), want werknemers moeten zich aan hele strenge regels houden. Toch ging het mis. De gegevens van de patiŽnt zijn niet vergeleken met de sticker die bij het lichaam zat.
De fout zou in Groot-BrittanniŽ aan het licht zijn gekomen bij een controle in een mortuarium. De Brit zou toen al zijn begraven in Haarlem. Zijn lichaam werd opgegraven en is alsnog overgebracht naar zijn vaderland voor een herbegrafenis.
Het Kennemer Gasthuis wil daar niets over zeggen. Waarom? Omdat het te pijnlijk zou zijn voor de nabestaanden.
Het transport van de overledenen en de herbegrafenis zouden zijn betaald door het ziekenhuis.