Het voor bezit en verspreiding van kinderporno veroordeelde raadslid Martin van Meurs is teruggekeerd in de gemeenteraad van Arnhem.
"Ook dat is democratie," zei burgemeester Pauline Krikke na een rumoerig begin van de raadsvergadering. "We worstelen er allemaal mee, maar raadslid Martin van Meurs heeft het wettelijke recht om zijn zetel als raadslid weer in te nemen. Die gelegenheid moeten we hem geven."
Ongeveer 60 mensen op de publieke tribune jouwden het raadslid uit toen hij het woord kreeg. Krikke gaf Van Meurs geen gelegenheid om te reageren op scheldwoorden en verwijten, maar liet wel na een kwartier de tribune ontruimen.
Van Meurs zei in een toespraak tot de raad dat hij het kort wilde houden en dat deed hij ook: na drie kwartier verliet hij onder politiebegeleiding de raadszaal om via een achteruitgang uit het stadhuis te vertrekken.
Het raadslid, ooit gevierd politicus in Arnhem, zei verder te gaan als Nieuw Leefbaar Arnhem. Zijn oude partij Pro Arnhem zette hem na zijn veroordeling uit de fractie. Hij zet zijn raadswerk voort, omdat hij het geld nodig heeft.