Huishond Loebas van Olof-Dispuut Pallieter uit Tilburg heeft afgelopen week een mooi avontuur meegemaakt. En dat terwijl het beest zelf waarschijnlijk van niets wist. Op het Facebookprofiel van de hond, dat beheerd wordt door haar baasjes, kwamen pikante reacties binnen.
Op het Facebook-profiel van hond Loebas stond een foto van de hond met een meisje. Ondanks dat het profiel van Loebas overduidelijk van een hond en dus nep is, dacht een jongen dat het profiel van het meisje op de foto was. Hij begon sexueel getinte opmerkingen te maken tegen de 'hond' en had niet door dat hij in de maling werd genomen.
"We hebben er smakelijk om moeten lachen", vertelt een lid van Pallieter. De jongeman van de seksuele opmerkingen was iets minder blij. GeenStijl schreef een artikel over het Facebookgesprek en plaatste foto's van de 'dader'. Daarop dreigde die zijn advocaten in te schakelen als het weblog het artikel niet zou verwijderen.
Dat was volgens het dispuutslid niet de bedoeling. "We hebben niemand schade willen toebrengen. We hebben zijn naam overal weggestreept en onduidelijk in beeld gebracht, maar GeenStijl heeft de jongen alsnog opgespoord. Het ging ons meer om de actie en hoe direct iemand een anoniem persoon kan aanspreken."
Huishond Loebas kreeg in anderhalve dag zeventig nieuwe verzoeken om vrienden te worden op Facebook. Het dispuut gaat in ieder geval door met de Facebookpagina van de hond. Wel is het profiel inmiddels gedeeltelijk afgeschermd. De echte Loebas zelf kan het allemaal niet zoveel schelen. "Ze reageerde redelijk stoďcijns", aldus het dispuutslid.