Afgelopen week ging een foto van een ‘ernstig verbrande’ hond het héle internet over. De oplettende kijker had echter direct kunnen zien dat het beestje niet zo zielig is als-ie lijkt.

Met de hond is namelijk – behalve dat hij rustig blijft zitten en de enorme plak ham op zijn kop niet probeert op te eten – helemaal niets aan de hand.

De plaatser van de foto, Stephen Roseman, schreef op Facebook: Deze arme hond is enorm verbrand toen hij zijn familie wilde redden van een brand in huis. In de hoop het bericht viraal te laten gaan voegde hij toe: Eén like staat voor één gebed, één keer delen staat voor tien gebeden. Dat bleek te werken. Zijn ‘zielige’ foto werd meer dan 100.000 keer gedeeld en ontving bijna 62.000 likes.

Met zijn actie wilde Stephen waarschijnlijk aantonen hoe klakkeloos we overal op reageren en alles liken zonder écht goed te kijken en te lezen. Uit de reacties onder de Facebookpost blijkt dat veel mensen wel kunnen lachen om de grap, maar een aantal kan de humor van de Amerikaan absoluut niet waarderen.
Foto