Een man kocht in CaliforniŰ per abuis een tweede hands mini busje waarin voor 500.000 dollar aan coca´ne verstopt zat.
Volgens de lokale krant Silicon Valley Mercury News, kocht de psycholoog uit San Jose het busje vorig jaar voor een zacht prijsje. De wagen reed als een zonnetje, maar het viel de man wel op dat het raam in de portier aan de kant van de bestuurder niet helemaal meer openging. Dit kleine mankement nam de man voor lief.
Toen hij onlangs zijn remmen liet controleren bij een garage, ontdekte de monteur waarom het bewuste raampje niet meer helemaal wilde openen. Er zaten 14 pakketjes coca´ne in de deur verstopt. De politie was er toen natuurlijk als de kippen bij om de auto helemaal binnenstebuiten te keren. De wagen bleek vol met het witte poeder te zitten. In totaal met een straatwaarde van ongeveer een half miljoen dollar.
De dienders adviseerden de man om de wagen terug te brengen omdat de eerste eigenaar waarschijnlijk naarstig op zoek zou zijn naar de coke-mobiel. Helaas was die dealer niet erg welwillend en weigerde hij het busje voordelig in te ruilen voor een model dat vrij was van drugs.
De drugs mogen dan wel uit zijn bolide verwijderd zijn, de huidige eigenaar kan niet wachten om de bus van de hand te doen. Hij is erg bang dat er oorspronkelijke eigenaar op zoek gaat naar de bus. De politie heeft in ieder geval nog niet kunnen achterhalen wie de drugs in de bus hebben geplaatst.