Dit weekend probeert IKEA in Australië een nieuwe variant op hun kinderopvang Småland: Mänland. Een crèche speciaal voor mannen terwijl vrouwlief winkelt. En betekent geen bankje met daarnaast het nieuwste voetbalmagazine, maar een speciale ruimte met onder andere een Xbox, flipperkasten, tafelvoetbaltafels, onbeperkt sport op de televisie en, niet in de laatste plaats, gratis hotdogs.
Het Mänland wordt uitgeprobeerd in Sydney waar het dit weekend, net als in de rest van de angelsaksische landen, vaderdag is. De initiatiefnemers bedachten dat het toch wel erg zielig voor de mannen was om deze speciale dag al slenterend door de IKEA door te brengen aan de zijde van hun echtgenote.
Nu kunnen de mannen zich helemaal uitleven terwijl de vrouwen zich het hoofd breken of die nieuwste Billy-kast nu wel of niet aangeschaft moet worden. En mocht de vrouw zó opgaan in het winkelen dat ze haar man vergeet 'op te halen uit Småland'? Dan is er een nog speciaal buzzersysteem dat afgaat ter herinnering aan de wederhelft.