Air France wil alsnog de strijd aangaan met EasyJet en Ryanair binnen Frankrijk. De Franse maatschappij overweegt passagiers hun eigen troep te laten afvoeren op low-budget vluchten.
Air France gaat op een aantal binnenlandse vliegroutes in Frankrijk alsnog de strijd aan met budgetmaatschappijen als EasyJet en Ryanair.
Eerder deze week bereikte het Franse moederbedrijf van KLM, na moeizame onderhandelingen, een akkoord met de Franse pilotenbond, zo meldde de krant La Tribune.
Maandag 11 juli wil Air France-KLM topman Pierre-Henri Gourgeon meer bekend maken over de nieuwe low-cost vluchten, die onder meer vanuit Marseille zullen plaatsvinden.
Onderdeel van de operatie 'bases provinces' zou inmiddels een plan zijn om passagiers zelf hun stoelen te laten schoonmaken en troep te laten meenemen uit het vliegtuig, zo meldt persbureau Bloomberg, zich baserend op een Franse vakbondsbron.
Air France zou zich gedwongen zien tot deze aanpak omdat het cabinepersoneel geweigerd heeft schoonmaakwerkzaamheden op zich te nemen bij low-cost vluchten in Frankrijk.
Ryanair-topman Michael O'Leary kwalificeert de plannen van Air France als "hopeloos", aldus Bloomberg. "Geen enkele traditionele luchtvaartmaatschappij is erin geslaagd een echte low-cost dochter in de markt te zetten".