Een Amerikaanse viroloog heeft virologische geschiedenis geschreven door met zijn vrouw naar bed te gaan nadat hij in Senegal was hij geweest waar hij door een muskiet gebeten was. Door deze beet was hij besmet geraakt met het Zika virus. Dit virus veroorzaakt pijn in de gewrichten en extreme moeheid. Dit is de eerste keer dat seks er aan te pas gekomen is om een ziekte, veroorzaakt door een insectenbeet, over te dragen.
De viroloog was in 2008 in Senegal voor onderzoek naar malaria. Een gedeelte van dit onderzoek betrof het verzamelen van muskieten. Hij en zijn mede-onderzoeker werden meerdere malen gebeten en vijf dagen na hun terugkomst werden ze ernstig ziek. Brian Foy had onder andere last van pijn bij het urineren en zijn vrouw ontdekte bloed in zijn sperma.
De vrouw van Foy werd een week later ernstig ziek terwijl hun vier kinderen gezond bleven. Het mysterie werd uiteindelijk opgelost nadat Foy met een andere viroloog in wederom Senegal een jaar later een paar biertjes ging drinken.
De virussen werden opgestuurd naar deze viroloog die samen met een collega een aantal testen uitvoerde en alles viel op zijn plaats.