U raadt het al: dit kan alleen maar een bizar Chinees recept zijn. In de streek rond Dongyang kookt men al eeuwen eieren in kinderurine, die elke dag vers opgehaald wordt in de scholen. Naar verluidt smaken de eieren heel lekker en zijn ze ongelooflijk gezond. Het recept is in de streek al cultureel erfgoed maar de autoriteiten willen nu dat ook de rest van de wereld kennis maakt met het gerecht.
De bereiding van het unieke recept is simpel, al zijn vooral de ingrediënten vrij bizar. “De plas van tienjarige jongetjes wordt als ideaal beschouwd. De kinderen plassen in emmers die we elke dag gaan ophalen. Kwestie van de versheid, uiteraard!”, aldus chef Lu Ming. De eerste keer worden de eieren gewoon in de schelp gekookt. Nadat ze gepeld zijn gaan ze nog eens 24 uur in de urine.
Naar verluidt zijn de eieren niet alleen enorm lekker, ze zijn bovendien ook nog eens heel erg gezond. “Ze werken koortswerend en scherpen je concentratievermogen aan wanneer je je wat slapjes voelt", vertelt Ming nog.