Timothy James Chapek (24) was bezig in te breken en stond onder de douche toen de huiseigenaar plotseling thuis kwam om ongeveer 7 uur maandagavond. Chapek sloot zich in de badkamer op en belde 911. ”Ik heb zojuist ingebroken, maar de eigenaren kwamen thuis… Ik denk dat ze wapens hebben,” vertelde hij de hulpdienst. Hij vertelt verder geen idee te hebben waar hij is.
Wanneer gevraagd wordt wat zijn naam is, wordt het stil. De eigenaren kunnen hem horen. Eigenaresse, Hilary Mackenzie, ontdekt Chapek vervolgens in haar huis. Op de achtergrond zijn de twee Duitse herders duidelijk te horen. Mackenzie vraagt, “Waarom ben jij in mijn huis aan het douchen?” Chapek antwoord, “Ik heb ingebroken. Ik was ontvoerd.”
Hij vertelt de eigenaresse zijn naam, waarop zij hem zegt de politie te bellen. “Ik heb ze al gebeld, ze zijn op dit moment aan de telefoon” zegt de inbreker. Mackenzie besluit toch maar zelf te gaan bellen.
Chapek vertelde de politie dat hij door een groep van mannen werd ontvoerd en dat deze hem in de badkamer opsloten, aldus het politierapport. Het raam van de badkamer was ontzet.